• Finansiering af boldbaner

    Gode råd til at søge midler hos fonde og offentlige puljer

Vejledning til finansiering af multibane, kunstgræsbane eller andre boldbaner

Langt de fleste multibaner og andre slags boldbaner anlægges med støtte fra fonde eller offentlige midler. Det er altid rift om disse puljer, derfor er det vigtigt at søge korrekt og i tide. Det kan godt være lidt en jungle at søge støtte til sine boldbane projekter, derfor har vi samlet en række gode råd, som kan hjælpe lidt.

Sådan søger du økonomisk støtte til anlæggelse af en multibane

Nedenfor er der taget udgangspunkt i de krav DBU stiller for at støtte multibaner.

For det første skal en multibane være multifunktionel, den skal med andre ord gøre det muligt at spille flere slags spil. Der skal samtidig være aktivitetsmuligheder både på langs og på tværs af banen. Banen skal være mindst 13 x 21 meter og man skal kunne bruge den uden at booke tid. Det er desuden et krav, at brugerne af banen har indflydelse på hvordan den bliver anvendt.

Fortæl hvorfor multibanen er en god idé

En ting er de krav der stilles, som man naturligvis altid skal overholde, for at ansøgningen giver mening. Der er dog ofte også en række andre informationer, som man med fordel kan skrive ind i sin ansøgning, for at gøre det endnu nemmere for udvalgene at se fordelene i projektet. Nedenfor har vi samlet en række spørgsmål, som kan bruges, når du skal skrive en ansøgning til finansiering af en multibane.

Hvor ligger banen i landet og hvor tæt er den på lignende baner?

Hvordan vil banen kunne bidrage til lokalsamfundet. Og hvor stort et antal brugere vil kunne få glæde af den?

Hvem vil kunne anvende banen, og er der tænkt på samarbejde med skoler, lokale fritidsinstitutioner og det kommunale system?

Hvordan kan banen bruges i forbindelse med klubbens øvrige aktiviteter? Hvad vil en multibane kunne biddrage med?

Hvor skal banen placeres, er der tænkt på hensyn til naboer mm.?

Med denne liste i hånden er du endnu bedre rustet til at skrive en god ansøgning, som giver et godt bedømmelsesgrundlag for de udvalg, der tager stilling til uddelingen af fondsmidler.

Hos Winther Sport & Fritid er vi altid parat med råd og vejledning omkring finansiering af boldbaner. Kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe dig.

Del siden: