• Anlæg af multi- eller kunstræsbane

    Hvad skal man være opmærksom på, når man anlægger en ny boldbane?

Hvad skal man være opmærksom på ved anlæg af multibane eller kunstgræsbane?

En ny boldbane skal gerne skabe så meget glæde for brugerne som muligt. For at det kan lade sig gøre, er der en række ting man bør være opmærksom på.

Valg af materialer

Hvilket underlag skal du vælge til en multibane? Hvilket materiale er det bedste til bander?

I arbejdet med at anlægge en multibane, støder du med garanti på spørgsmål som dem ovenfor. Du vil skulle træffe en række valg, som har betydning for anvendelsen af banen, og derfor også for de brugere, som gerne skulle have glæde af den.

Vælg det rigtige underlag

Når man skal vælge underlag til sin multibane, er det vigtigt at overveje hvilke forskellige boldspil man ønsker at dyrke på banen. Er det fx primært fodbold, vil det mest oplagte typisk være kunstgræs. Man bør også overveje det omkringliggende miljø, og tænke på hvordan banen vil falde ind i det.

Vælg bander der holder

En multibane gør det ekstra sjovt at dyrke boldspil. Det skyldes bl.a. at der er bander hele vejen rundt om banen. Det giver et hurtigere spil med mulighed for udnyttelse af banderne. Når du skal vælge bander, er det vigtigt at overveje kvalitet og vedligeholdelseskrav. Det giver sig selv, at man skal sørge for høj kvalitet i både bander og de øvrige elementer af banen, så man kan opnå det mest holdbare resultat. Men man bør også overveje, hvor meget tid, energi og økonomi man ønsker at investere i vedligeholdelse. Hos Winther Sport & Fritid anbefaler vi altid, at man vælger vedligeholdelsesfri bander, da det er vores erfaring, at det giver det bedste resultat. Samtidig er de vedligeholdelsesfri bander ikke nær så sårbare overfor grafitti eller andre former for hærværk som bander i træ.

Vær opmærksom på jordbundsforhold

Noget af det allervigtigste når man anlægger en ny multibane eller kunstgræsbane er, at jordbundsforholdene bliver taget i betragtning. Hvis man ikke gør dette, risikerer man at hele projektet bliver ubrugeligt. Derfor bør man altid konsultere fagpersoner, som kan stå for dette vigtige aspekt i processen.

Tænk på banens placering

Det er ikke ligegyldigt hvor man placerer multi- og kunstgræsbaner. For det første er det vigtigt, at banen bliver så let tilgængelig som mulig, det er med til at optimere oplevelsen for brugerne. Men det er samtidig vigtigt at være opmærksom på at undgå nabogener. Man tænker ikke nødvendigvis over det, men udnyttelsesprocenten på en multibane eller en kunstgræsplæne er langt højere end på en traditionel græsbane. Derfor er der vigtigt at tænke på det øgede støjniveau der er fra banen, og på at der i løbet af en dag kan være mange flere vildfarne bolde, som kan være til gene for naboer.

Hos Winther Sport & Fritid er vi altid parat med råd og vejledning omkring anlæg af multibane eller kunstgræsbane. Kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe dig.

Del siden: